Flere NFFA-medlemmer påpeker at det kan få flere uheldige konsekvenser - ikke minst for farlig avfall - at stadig flere gjenbruksstasjoner stenges. Alle må ha forståelse for de vurderinger som gjøres lokalt, men NFFA oppfordrer eierne av gjenbruksstasjonene å vurdere alternativer til full stans i mottak. 

Stengte stasjoner kan bevirke at avfall – og farlig avfall spesielt – i store mengder uforsvarlig hensettes på ubetjente miljøstasjoner rundt omkring i lokalmiljøet. I verste fall finner ubetenksomme mennesker på å plassere maling, lim, lakk, gjødselprodukter og annet miljøskadelig avfall ute i naturen. Kanskje til og med helle flytende avfall i denne kategorien i kommunale avløp.

Tiltak på gjenvinningsstasjonen kan være å tillate et eventuelt begrenset publikumstilbud innført -f.eks ved at redusert antall besøkende slippes inn ad gangen, redusert antall ansatte som jobber sammen, stengt kun lørdager som er dagen med høyest besøksfrekvens m.v.

I sammenheng med farlig avfall fra husholdningene - og fra mindre næringsdrivende - representerer gjenvinningsstasjonene den beste måten å opprettholde et tilbud om innlevering av miljøfarlig avfall på. Dette kan være avfall som hverken er ønsket i renovasjonsbilene levert som restavfall eller kommer på avveie i naturen.  Ved å opprettholde et tilpasset tilbud, legges det på flere måter også til rette for fortsatt økonomisk aktivitet i samfunnet.

Uansett: NFFA heier på gjenvinningsstasjonene og bransjen vår. Vi bør merke oss - og ikke minst våre omgivelser - at vi er definert å være en samfunnskritisk funksjon. Ikke alle er det!